Can
Gelat

Ramon Font
Les meves Maquetes

La catedral de «Notre Dame» és una catedral de culte catòlic, seu de l'arxidiòcesi de París, la capital de França. Se situa a la petita illa de la Cité, envoltada per les aigües del riu Sena. És un dels monuments més populars de la capital francesa.
Es tracta d'un dels edificis més capdavanters i antics de quants es van construir en estil gòtic. L'ús innovador de la volta de creueria i del boterell, els enormes i colorits rosasses i el naturalisme i l'abundància de decoració escultòrica el diferencien de l'arquitectura romànica. La seva edificació va començar l'any 1163 i, per 1260, ja estava completada en la seva major part, tot i que es va acabar en l'any 1345 i es va modificar de manera freqüent al llarg dels segles següents, a causa de necessitats de renovació i també per la evolució del gust dominant.
El 15 d'abril de 2019 l'edifici va patir danys significatius a causa d'un incendi; dos terços de la sostrada van ser destruïts, l'agulla central de Viollet-le-Duc va caure i les rosasses van quedar danyats.