Can
Gelat

Ramon Font
Les meves Maquetes

«Pavelló de l'Fènix de el temple Byōdō-in, Japó», Byōdō-in és un temple budista situat a la ciutat de Uji, prefectura de Kyoto, Japó.
És conjuntament un temple de les sectes Jōdo shū i Tendai. El temple va ser construït originalment en 998 com un xalet rural de Fujiwara no Michinaga, uns dels membres més poderosos de l'clan Fujiwara.
En 1052 va ser reconvertit com temple budista per Fujiwara no Yorimichi. L'estructura més important de el temple és el Saló de l'Fènix, construït el 1053 i és l'única estructura original que queda en peu, ja que la resta de les estructures van ser destruïdes després d'un incendi provocat per la guerra civil a 1336.
Tant el Saló de l'Fènix, com una estàtua d'un Buda Amida feta de fusta de xiprer japonès i cobert en or, una sèrie de 52 bodhisattvas fetes de fusta, una sèrie de 14 pintures Rac fets a les portes de el temple i altres objectes, són considerats com Tresors Nacionals. La imatge de el temple apareix en la moneda de 10 iens i en el bitllet de 10.000 iens. El 1994 la Unesco va nomenar el temple com a Patrimoni de la Humanitat dins dels monuments històrics de l'antiga Kyoto.