Can
Gelat

Ramon Font
Les meves Maquetes

«Catedral de Sant Basili a Rússia», La Catedral de la Intercessió de la Santíssima Verge en el Monticle (en rus Собор Покрова Пресвятой Богородицы, что на Рву, Sobor Pokrová Presvyatoy Bogoróditsy, Chto na RVU), més coneguda com Catedral de Sant Basili, és un temple ortodox localitzat a la Plaça vermella de la ciutat de Moscou, Rússia.
És mundialment famosa per les seves cúpules en forma de bulb. Tot i que se sol pensar popularment, la Catedral de Sant Basili no és ni la seu de l'Patriarca Ortodox de Moscou, ni la catedral principal de la capital russa, ja que en tots dos casos és la Catedral de Crist Salvador. Com a part de la Plaça Roja, la catedral de Sant Basili va ser inclosa des de 1990, juntament amb el conjunt de l'Kremlin, a la llista de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.
La construcció de la catedral va ser ordenada pel tsar Ivan el Terrible per commemorar la conquesta de l'Khanat de Kazan, i es va realitzar entre 1555 i 1561. En 1588, el tsar Teodor I de Rússia va manar que s'afegís una nova capella al costat est de la construcció, sobre la tomba de Sant Basili el Beneït, sant pel qual es va començar a cridar popularment la catedral.